FILIALA JUDEȚEANĂ DÂMBOVIȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Cornești

Comună membră ACoR din 27.03.2003

Prin HCL nr. 9 din 27.03.2003 comuna Cornești a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

La 20 august 1638 sunt menţionaţi boierii de Corneşti care stăpâneau satul. Strategia de dezvoltare locală a comunei Corneşti, Judeţul Dâmboviţa pentru perioada 2015 – 2020
Spre sfârşitul secolului XVII – 20 aprilie 1691 – Mihnea Stolniceasa, fiica lui Ilie Vornicu din Corneşti, dăruieşte nepoatei sale Marica Brâncoveanu, un sfert din satul Corneşti, ce aparţinea surorii sale Aurora, care nu a avut urmaşi. La 24 aprilie 1695, Marica Brâncoveanu mai cumpără încă 267 de stânjeni de la Drăghici din Corneşti.
În secolul XVIII, satul Corneşti se afla în propietatea familiei Greceanu. Aici se va deschide o manufactură de arpacaş ce aparţinea lui Scarlat Greceanu mare logofăt. De la 1785, în satul Corneşti a funcţionat şi un bâlci, ale cărui venituri erau destinate înteţinerii şcolii din sat. Începând cu anul 1835, boierul C. Cornescu solicită încă două bâlciuri, la data de 21 mai şi în vinerea mare.

Comuna Corneşti este situată în partea de sud – est a judeţului Dâmboviţa, la 50 km distanţă de Bucureşti şi 27 km distanţă de Ploieşti.
Corneşti este comună componentă a judeţului Dâmboviţa, Regiunea Sud Muntenia. Are în componenţă satele Corneşti – sat reşedinţă, Bujoreanca, Cătunu, Cristeasca, Crivăţu, Frasinu, Hodărăşti, Ibrianu, Postârnacu şi Ungureni.
Comuna Corneşti este situată pe malul drept al Cricovului Dulce şi este traversată de şoseaua naţională DN 1A care leagă Bucureştiului de Ploieşti.

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Radu STANCU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: comunacornesti.ro
 E-mail: cornesti@cjd.ro
 Telefon: +40 245 241 654